Paseste intr-un Univers Stiintific la Noaptea Cercetatorilor, eveniment ce se desfasoara in toata Europa, in data de 27 septembrie 2019.
CLUBUL DE ROBOTICA AL CNNI ESTE PARTE A ACESTUI PROIECT
Curiozitatea ne indeamna sa cercetam si sa descoperim inca din primele clipe ale vietii, iar unii dintre noi ne dorim constant sa intelegem cu adevarat esenta lucrurilor! Asa cum stim, inca de cand eram mici, laboratoarele de cercetare sunt locurile unde se ascund cele mai interesante procese de cunoastere. Si pentru ca toata lumea vrea sa vada ce fac oamenii in halat alb din spatele usilor, Noaptea Cercetatorilor Europeni va aduce simultan, odata cu editia din 2019, cel mai mare laborator de cercetare in aer liber, pe 27 septembrie, in Bucuresti si in alte 20 orase partenere.
Cei mici vor avea ocazia sa experimenteze cot la cot cu oamenii de stiinta, sa vada ce se ascunde in spatele celor mai fascinante fenomene naturale si, de ce nu, sa afle daca in viitor vor putea si ei sa imbrace uniforma cercetatorilor.
Cei mari vor putea sa patrunda in fascinanta lume a prezentarilor laboratoarelor de chimie si de fizica, si nu numai, unde se vor prezenta explicatii stiintifice pentru lucruri aparent simple sau inexplicabile si vor descoperi solutii pentru cele mai comune problemele cotidiene. În plus, vor avea ocazia sa se retraiasca amintirile din laboratorul de chimie din anii scolii, avand posibilitatea sa se joace din nou cu eprubetele pline de „ substante magice”.
Si pentru ca „stiinta e in tot si-n toate”, asa cum auzeam de la profesorii nostri, Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019 va aduce, in persoana, cei mai cunoscuti inventatori ai unor sisteme medicale apreciate la nivel mondial. Pe langa toate aceste experimente si demonstratii, Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019 va avea o multime de concursuri cu adevarat antrenante.
Noaptea Cercetatorilor Europeni se inscrie in seria evenimentelor Marie Curie si isi propune sa arate publicului larg ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare. Proiectul se adreseaza mintilor curioase si tinerilor care doresc sa inceapa o cariera in cercetare, oferind o mare varietate de activitati stiintifice si educative.
Primul eveniment Noaptea Cercetatorilor Europeni a fost organizat in 2005 si a atras pana acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul ofera oamenilor de stiinta sansa de a intra in legatura directa cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul stiintei si oamenii din spatele experimentelor. Editia 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori in Romania.
Mai multe informatii pot fi găsite pe https://www.noapteacercetatorilor.eu. Ne vedem la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019! Intrarea este libera.
MUZEUL JUDEȚEAN DE ȘTIINȚELE NATURII PRAHOVA
NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI
27 septembrie 2019
Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova alături de Institutul de Antropologie Fr. I. Rainer al Academiei Române, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Colegiul Național N. Iorga din Vălenii de Munte, Alianța Franceză Ploiești și Liceul de Poliție V. Lascăr din Câmpina, vă invită să descoperim împreună cele mai atractive rezultate ale cercetării științifice din domeniul științelor naturii, antropologiei, roboticii, fizicii, etc. Manifestarea va avea loc în Sala Coloanelor din Palatul Culturii și pe treptele din fața Palatului între orele 17 – 22.
Cei mici vor avea ocazia să experimenteze cot la cot cu oamenii de știință, să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale și, de ce nu, să afle dacă în viitor vor putea și ei să îmbrace uniforma cercetătorilor.
Cei mari vor putea și ei să pătrundă în fascinanta lume a prezentărilor laboratoarelor de chimie și de fizică, și nu numai, unde se vor prezenta explicații științifice pentru lucruri aparent simple sau inexplicabile și vor descoperi soluții pentru cele mai comune problemele cotidiene. În plus, vor avea ocazia să retrăiască amintirile din laboratorul de chimie din anii școlii, având posibilitatea să se joace din nou cu eprubetele pline de „substanțe magice”.––
În program
1. Atelierul S.T.E.M. (Science,Technology, Engineering and Mathematics) – demonstrații și experimente interactive de circuite, senzori.
2. Atelierul MICROBIOLOGIE – descoperirea lumii celulare cu ajutorul microscopului electronic
3. Atelier ROBOTICĂ ȘI RACHETE
4. Ateliere NATURA – demonstrații practice despre animale, plante și fosile
5. Laboratorul LASERE ȘI IMPRIMARE 3D
6. Atelier MACHETE INDUSTRIALE
7. Atelier de ANTROPOLOGIE – portret antropologic, ADN, amprente, măsurători și antropometrie